Despre mine

Cine sunt?
Uneori adăpost. Alteori ploaie și vânt. Câteodată tac. De cele mai multe ori sunt vijelie, și în vorbe și în gesturi. Seara, târziu, scriu. Când mi-e frig, mi-e teamă! Când e soare, sunt umbra pe care o lasă pe pământ cei care mi-s dragi. Iubesc viața, iubesc oamenii, chiar și pe cei care au fost răi. Și ei m-au făcut să fiu eu, cea de acum. Și cei răi, și cei buni mi-au marcat drumul prin ”marea trecere”, și după cum spunea un om drag, nimic nu este întâmplător!.
Sunt o femeie obișnuită care în viață a avut și are mult. Oameni care mă iubesc, rătăciri, regăsiri, dureri, bucurii, nașteri, renașteri, veniri, plecări, îndoieli, întrebări, și câteodată răspunsuri. Și în fiecare moment am avut puterea de a trece prin toate scriind. Uneori cu lacrimi, alteori cu zâmbete, cu muriri și nemuriri. Sunt fiecare din acestea. Sunt fiecare clipă trăită și sunt ceea ce va urma. Sunt amintirile regăsite în sertarul meu cu fluturi. Și sunt visurile cu care îmi mobilez ceea ce va veni. Și cele cu care alunec noaptea în somn.
Toate amintirile așternute aici sunt ale mele. Cele din copilărie, cele trăite alături de părinți, de bunici. Povestea de dragoste nu îmi aparține. Este liantul care leagă amintirile.

12 comentarii


 1. Bună seara Cristina.Nu știu cum să încep prin a recunoaște că dintr-o crasă ignoranță am citit atunci când mi-ai trimis e-mail-ul doar un singur material și anume ”Mă numesc Taina” și mi-amintesc că ți-am răspuns că sunt nedumerit că nu are început și sfârșit.Astă seară am reluat mailul tău și am descoperit multe eseuri unul mai valoros ca altul.Am deschis și răspunsul tău de atunci prin care mă invitai să deschid mai multe materiale.Acum am făcut-o și am rămas încântat de talentul tău literar încât recunosc că nu mă așteptam.Te felicit și îți doresc să faci tot posibilul să continui că ai un filon autentic de scriitoare și o spun nu ca un creator de literatură ci ca unul care a fost președintele filialei Oltenia-Craiova a Ligii scriitorilor din România,funcție din care am demisionat pentru că erau 2-3 persoane de talia ta iar restul balast.Am fost și director al revistei Literaria pe care am abandonat-o din cauză că așa-zișii scriitori olteni care se lamentau că nu-i publică revistele literare iar când eu le-am pus la dispoziție o revistă pentru ei nu au avut nimic de publicat fiind nevoit să caut colaboratori sau să scriu eu multe articole schimbându-mi numele de fiecare dată.Vreau să ne putem vedea să discutăm și să te conving că ai talent literar și asta nu se găsește pe toate maidanele.Încă odată felicitări și te rog să mă ierți că prins de prea multe preocupări nu am acordat atenție la ce mi-ai trimis convins fiind că este doar o simplă schiță.Noapte bună.Nicu Vintilă.

  Răspunde

  1. Domnule profesor, vă mulțumesc mult pentru comentariul dumneavoastră. Mă simt onorată de astfel de aprecieri din partea unui om de carte. Vă mulțumesc!

   Răspunde

   1. Mulțumesc mult, Gabriela! Citește-ma de la început, citește-mă în continuare, și aștept sfaturi! Iar când voi publica romanul, nu vei sta la coadă, te bag în față!

    Răspunde

 2. E prima data, cind citesc ceva scris de tine.M-ai surprins si astept sa-ti citesc si celelalte materiale.Poate candva,cumva vei scrie un roman celebru,iar eu ma pot imagina stand la o coada pentru un autograf.

  Răspunde


    1. Citesc cu mare drag tot ce scrii tu, și aștept în fiecare zi episoadele micuței balerine!

     Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *