A ta, o zi!

Apoi, ziua trece liniștită, dacă aș fi lângă tine, pentru o zi, Tu,Dorule, în casă ar mirosi a dulce, iar eu mă potrivesc atât de tine în brațele tale, ultima picătură de sânge ți-aș da, ultimul strop de aer ți-aș da, ultima bătaie de inimă ți-aș da, tu ai ascunde-o de mine ca niciodată nimic să nu mă doară, dar ai ști că în loc va crește altă inimă, ca să am cu ce să te iubesc în continuare.

Pentru cină ți-aș pregăti bucate alese, te-aș trimite să te odihnești, iar eu aș aprinde lumânări pe fiecare treaptă până la tine, aș plânge că nu ești lângă mine, dar voi petrece seara povestind cu tine, aș face cea mai gustoasă cină, aș pune dragoste în ea, aș face vrăji peste ea, cu nectar și ambrozie furate de le zei, aș atinge-o cu bagheta fermecată, aș pune corurile de îngeri să cânte muzică veche, cuminte, aș aranja totul de sărbătoare, flori, lumini, cortegiu de stele, crai nou.

Apoi ți-aș pregăti costumul, unul închis la culoare, îți vine tare bine. Ți-aș aranja cămașa, câtă dragoste aș pune, cămașa ta știe fiecare cută din corpul tău, fiecare cicatrice, știe pe unde ți-a umblat sufletul și știe trupul tău cât a suferit, știe mirosul tău, sudoarea ta, aș mângâia bucata asta de material care te atinge mai mult decât orice femeie, este ceva ce te are complet, te cuprinde fără ca tu să te opui vreodată, și acolo, undeva pe la guler, după ce mă vei ține în brațe, va rămâne și mirosul meu, tu îl vei avea cu tine. Fără să știi, m-aș îmbraca în cămașa ta și m-aș lăsa răsfățată ca de mâinile tale, în cămașa asta ai fost atunci când ochii tăi au vrut să-mi spună ceva, în cămașa asta te plimbi seara, pe străzi pustii, în cămașa asta mă vrei sau nu mă vrei, în cămașa asta ai fost dur cu unii, ai fost bun cu alții, în cămașa asta te-ai uitat lung după o femeie, alta decât mine, în cămașa asta un alt bărbat te-a văzut și te-a invidiat pentru că ești atât de frumos și a vrut să fie ca tine, orice lucru făcut de tine, devine al cămășii tale și dureri, și păcate, și doruri, și bucurii, și fapte bune. Pe pielea mea, cămașa ta ți-ar răscumpăra păcatele, aș îmblânzi cu mâna fiecare bucată de material, aș cuminți-o pe sânii mei, pe șoldurile mele, apoi, domesticită aș așeza-o pe umeraș în așteptarea ta, cămașa ta este refugiul meu, turnul meu când tu nu ești lângă mine, mândria mea, mândria că ești al meu pentru o zi.

Apoi iubirea mea, m-aș face frumoasă pentru tine, nu voi fi o simplă femeie, voi fi femeia care a fost a ta o zi și nu a mai vrut sau nu a mai putut să plece din colțurile tale cele mai tainice, cea care a redefinit pentru tine iubirea, cea care îți va curge prin vene, voi așeza pe sânii mei, pe brațele mele, rochie de argint, brâu de noapte adâncă voi avea pe mijloc, părul îl voi strânge cu cunună de maci, voi avea sandale rupte din nori și ploaie de stele voi așeza pe umeri, raze de soare voi pune în ochi și buzele le voi înroși cu jar, iar parfum voi lua din valurile mării, când ai coborî, îmbrăcat de sărbătoare, eu aș fi frumoasă, mi-ai spune că sunt frumoasă, eu știu, dar sub ochii tăi m-aș fâstâci, noaptea s-ar lăsa peste noi, masa ar pluti în nori și fum, muzica ne-ar alina, vinul ne-ar ameți, cerul le-ar scrie poezii stelelor, luna geloasă, s-ar încrunta la ele, dar ar ști că cerul de noapte pe ea doar o iubește și luna ar zâmbi spre noi.

M-ai invita la dans, m-ai ține strâns în brațe, ești parte din locul acesta, dar nu te încadrezi în nimic, iartă-mă dacă, uneori mi te-am închipuit în alți bărbați, poate nu din prima privire te-am recunoscut după gesturi și cuvinte, iartă-mă că uneori alții m-au lovit în inima care este doar a ta, ești tu și ești al meu, pentru o zi. Palmele mele ți-ar încălzi inima, va bate de acum, liniștit și cuminte.

Ești cadoul meu pentru o zi, mi-ai traversat viața, ca o cometă și m-ai făcut fericită, aș vrea să-ți spun că poți să mă păstrezi, dar tac, aș vrea să-mi spui că pot să te păstrez, dar taci. Când îți va fi dor, să te gândești că în brațele mele, când ai fost al meu pentru o zi, ți-ai găsit liniștea, când îți va fi dor, să te gândești cum ochii mei ți-au spus cum nu am mai iubit la fel niciodată, când îți va fi dor, să te gândești că eu te-am făcut să vibrezi. Cu tine, am încălcat toate regulile, dar câteodată unele reguli îți este permis să le încalci, obtuză, surdă, mută, închid o ușă în spatele meu, azi nu vreau să mai aud nimic, închid o lume întreagă după ușă și lumea ostatică țipă, străinii de noi vor să vadă, să bârfească, să audă, se zbat, dar eu nu aud, măcar pentru o zi, nu aud, nu văd nimic din spatele ușii. Cu tine, m-am întors în mine și am descoperit cât de bună pot fi, cât de frumoasă pot să devin, cât de mult pot să zâmbesc.

Apoi, când oboseala ți-ar mângâia ochii, aș dormi în brațele tale. M-ai strânge la pieptul tău și eu cu capul pe umărul tău, aș cădea în somn adânc, iar când zorii se vor ivi, m-aș ridica ușor, ți-aș lăsa bilet scris din inimă lângă cămașa ta: ”azi te-am iubit!”. Te-ai întoarce în somn, te-ai răsfăța, ai spune ceva și apoi ai adormi din nou, te-aș deschide ușor la pijama și acolo, pe inimă, te-aș săruta cu putere de metal încins, buzele mele ar rămâne pe veci desenate, ca un tatuaj, buzele mele ar rămâne pe veci tatuate ca să-ți amintească despre o zi întreagă când am fost a ta.

Taina

Spune-ți părerea

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *