Doar o zi….

Dacă aș fi lângă tine, pentru o zi, Tu,Dorule, m-aș trezi dimineața înaintea ta, ți-aș culege roua de pe frunze, ți-aș strânge-o în pocal de argint, aș aranja grădina pentru tine, covor de verdeață ți-aș arunca în cale și pe un balansoar furat dintr-o poveste, de la iele, pe o masă furată dintr-un film vechi de dragoste, cu ștergare brodate de zâne, pe față de masă cusută de o prințesă închisă într-un turn, ți-aș aduce micul dejun, nectar de fructe, miere adunată de la albine, lapte proaspăt, pâine coaptă în cuptor, unt bătut de ciobani, fructe de pădure culese din colțurile ascunse ale codrului din spatele casei, apă de la izvorul ce curge lin și curat prin zăvoiul de lângă grădină, pe masă, ți le-aș aranja cu mâini pricepute și lângă cana cu lapte ți-aș așeza un bilet: ”Azi, te voi iubi!”

Aș veni fuga la tine și te-aș trezi sărutându-te pe fața senină de somn, te-ai întoarce răsfățat în vis, dar mirosul de pâine prăjită, mângâierea mea, săruturile pe ochi, ți-ar răpi moșul Ene de la gene, ai zâmbi, te-ai răsfăța, te-ai duce să te bărbierești, dar eu m-aș ține după tine, îmi doresc de atâta timp să te văd cum te bărbierești, aș sta smirnă lângă tine, uitându-mă mută, la fiecare gest al tău, la fiecare mișcare, apoi te-aș spoi cu spumă pe nas și te-aș săruta, fața ta este curată, liniștită, îmi place pielea ta după bărbierit, te-aș lua de mână și te-aș duce la masă.

Aș sta lângă tine, ți-aș povesti tot felul de amintiri cu tine, te-aș atinge, aș pune mâna mea peste mâna ta, aș trăi fiecare moment, aș prețui fiecare clipă, te-aș asculta, aș învăța să tac, aș învăța să te ascult, aș fi fericită! Ai fi fericit! Aș iubi atât de mult timpul, aș aștepta fiecare sărut, aș bea din tine, aș mușca cu nesaț din fiecare secundă trăită cu tine.

După ce aș strânge masa, vom merge prin pădure, este cald, dar pădurea ne așteaptă cu crengi răcoroase, cu umbră deasă, ți-aș arăta ciupercile bune și te-aș învăța să le deosebești de cele otrăvitoare, așa cum în viață, te-aș învăța să fugi de oamenii răi, aș căuta un copac gros, bătrân și la rădăcina lui m-aș așeza să te odihnesc, te-aș ruga să pui fruntea pe genunchii mei și ți-aș spune povești cu împărați, cu zmei și ilene cosânzene, m-aș bucura de fiecare gest aș tău, fiecare gest pentru mine sau pentru lume. Ar fi liniște în jur, s-ar auzi gâzele pădurii, spiriduși sărind pe crengi, troli ghiduși s-ar aduna în jurul nostru ascultând poveștile, elfi năzdrăvani s-ar juca mai aproape de noi, aș închide ochii, nu, nu am ce visa, visul meu este în brațele mele, cu fruntea pe genunchii mei, deschid ochii. Ți-aș spune: te-am așteptat și am îndurat multe pentru aceste clipe, am mințit, am trădat, dar mai presus de toate, am iubit, tu îmi cunoști și defecte și slăbiciuni, dar mă iubești pentru ele, aș vrea să vorbesc, dar am gura încleștată, nu pot să descriu până la capăt, mi-e teamă să trăiesc până la capăt, mi-e teamă să simt până la capăt, mi-am imaginat clipele acestea, dar ești altfel decât în toate visele mele. Cu capul pe genunchii mei, te-aș descânta, așa cum ne descânta mamaia, nimic să nu te doară: „Fugi deochi dintre ochi, din gene și din sprâncene, din vârful nasului, din măduva oaselor, din creştetul capului şi du-te unde cocoşul nu cântă, unde popa nu toacă, unde câinii nu latră, acolo te-aşteaptă cu mesele întinse, cu făclii aprinse şi lasă-l pe Tu,Dorul meu, curat,  luminat, cum Dumnezeu l-a lăsat!”. Aș fi desculță, ai fi desculț, ne-am plimba desculți prin pădure și m-aș ridica pe vârfuri să ajung la buzele tale și m-aș încolăci ca o liană pe trupul tău, am face schimb de mâini, tu le-ai lua pe ale mele, eu le-aș lua pe ale tale ca atunci când nu mai sunt cu tine să mă pot mângâia, am face schimb de ochi, tu i-ai lua pe ai mei, eu i-aș lua pe ai tăi ca atunci când ești departe să mă văd în ei, am face schimb de inimi, ca tu să simți ca mine, ca tu să iubești ca mine, am face schimb de puteri ca eu să te pot ridica când te simți obosit și aș crede în tine, cum n-am crezut.

Dacă aș fi lângă tine, pentru o zi, Tu,Dorule, n-ar exista ieri, n-ar exista mâine, ar exista acum, cu tine, în lume e bine fie și numai pentru o clipă, soarele se vede printre crengi, zâmbetul tău e cuminte, eu sunt doar cu tine. Nu sunt cutremure azi, războaiele au încetat, puștile au tăcut, tunurile s-au ascuns, azi oamenii nu mor, azi nimeni nu suferă, azi nu se plânge. E ziua mea cu tine! Doar eu plâng, dar lacrimile sunt de fericire!

Taina

Spune-ți părerea

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *