Am fost TU (2)

Din cauza ta am pierdut sărbătoarea, chiar sărbătoarea ta, nici la institut nu mai voiam să vin, ce rost avea? Doar pentru tine, acolo voiam să fiu frumoasă, voiam ca liniile corpului să se alungească, să devin mai înaltă, coapsele să-mi devină mai lungi, talia mai subțire, orice banalitate s-o scutur de pe mine și părul îl voiam mai blond și pielea mai deschisă, pentru tine dormeam puțin, dar visam atât de mult și dintr-o dată, totul se prăbușea, nu mai vreau să fiu frumoasă, nu mai vreau să fiu altfel, mi-ai tăiat mâinile cu care trăgeam de tinerețe, mi-ai rupt aripile cu care zburam spre înălțimi, mi-ai smuls petală cu petală, am rămas floare uscată pe margine de drum.

Am șters totul și nu mai știam nici dacă eu sunt eu, nici dacă eu sunt tu, eram undeva în mijlocul mării, neștiind dacă mai pot zbura, neștiind încotro mai pot zbura, neștiind ce știam odată să fac, creierul meu era spălat, nu știam că scrisesem, nu știam dacă știusem să scriu și dacă acum mai știam. Oare pictam? Oare cântam? Oare zburam? Nu te iubeam, așa mă învățam, nu te uram, aproape te uitam, așa îmi spuneam. Apoi am trecut pe lângă tine, m-ai oprit iar cu lumină în ochi, m-ai luat în brațe și iar am fost frunză în vânt, reușisem să închid o ușă, crezusem că se închisese, dar tu m-ai luat în brațe și ușa s-a deschis și acum, orice aș face n-o pot închide din nou, o împing, mă opintesc, dar ușa nu se închide și apoi, azi vin la tine și de astă dată tu împingi ușa, vrei să o închizi și eu stau nedumerită și mă întreb? Cine trage sforile fără niciun fel de milă? Tu? Ce ai cu mine? Ce vrei? Trebuie să vorbești cu mine, îmi ești dator, trebuie să vorbești.

Am nevoie să știu că trăiești, am nevoie să știu că îți este bine, probabil că mi-ar fi greu să nu te văd, să nu te aud, dar aș putea trăi știind că undeva, în lume ești și ești bine, mi-e greu să nu-mi vorbești, mi-e greu să nu-mi zâmbești, mi-e greu să nu mă atingi, dar pot trăi și așa dacă aș ști că ești bine, pot să visez și dacă nu ești lângă mine, pot să visez și dacă îmi faci rău, acum simt nevoia să te lovesc cu palmele, cu cuvintele, dar în clipa următoare pot să visez, nu am nevoie să-ți scriu ca să fiu fericită, pot să-mi scriu mie însămi, chiar dacă ai fost gândul meu, visul meu, scriindu-ți am uitat de toată lumea, de minciunile și prefăcătoriile din jur, de oamenii mici pe care i-am crezut mari, de timpul care trece pe lângă mine atât de repede, dar tu ai nevoie să citești ceea ce eu scriu, tu îți iei seva din scrisorile mele, capeți forță din cuvintele mele, îți iei în fiecare zi câte o zi. Hai, citește și ia vlagă din ceea ce citești, zâmbește, fii optimist, simte-te puternic, simte-te frumos, fă-ți provizii, ia în fiecare zi de la mine câte o zi, ți-o dăruiesc cu inima deschisă. Chiar dacă iei din zilele mele.

Fă-ți provizii cu dragostea mea și crede-mă că te-am urât și te-am iubit în același timp, nu mă-ntreba de ce, probabil nu-ți spusesem totul, probabil mai era ceva de spus, mai era ceva de cântat, mai era ceva de pictat, de sculptat. Fii în continuare egoist și nu te gândi la mine, fii în continuare orgolios și nu spune altcuiva ezitări, răni, deziluzii pe care viața ți le-a dat.

Voi pleca, iubirea mea, trebuie să stau singură o săptămână, să vorbesc cu marea, să mă lupt cu valurile, să încerc să ajung la un liman, să trag concluzii, să știu ce vreau, să aflu ce vreau. Am simțit ce alții nu simt, am vrut ce alții nu au știut că există, am avut ce alții nu au visat. M-ai putea bănui că nu sunt om, sau m-ai putea bănui că sunt prea om, trebuie să înțeleg de ce sunt slabă în fața ta, de ce sunt fir de praf zburat de adiere. Nu pot decât departe de tine, când sunt lângă tine, nu mă vezi sau nu mă iei în serios, uneori mă întreb ce crezi din ce spun, cât crezi, oare mă crezi? tu doar râzi, apropii mâna de pielea mea și râzi și toate lumile mele se dau peste cap, încerc să înot împotriva valurilor, să merg în răspăr, împotriva a ceea ce sunt învățată, împotriva vieții mele, a inerțiilor, încerc să ajung la un liman pe care acum, aici nu-l văd, poate singură reușesc să-l întrezăresc.

Spune-ți părerea

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.