Foișorul de veghe

Devin treptat dependent de foișorul meu de veghe. Cercetez ascuns după jaluzele, am văzut-o într-o zi căutând din ochi, analizând ferestrele, vrând să-și dea seama de unde s-ar putea vedea oaza ei neștiută. De multe ori vin devreme, am de lucru, dar aștept cu nerăbdare ora când apare Taina, parcă avem întâlnire amândoi, dar o întâlnire de care nu știu decât eu. Mă duc la geam mereu așteptând, m-am surprins deunăzi chemând-o: ”Hai, Taina, hai, apari!”. Întârzie mereu, nu-mi aude chemarea, mă foiesc pe scaun, mă ridic la geam, mi-e teamă să nu-i pierd venirea, îmi promit că nu mă mai ridic, că este ultima oară când o aștept, dar un resort mă împinge mereu de pe scaun, nu am răbdare să aștept, sau să o fac să aștepte. Încerc de nenumărate ori să mă controlez, să mă înfrânez, să-mi pun piedică la nerăbdare, dar cedez și mă arunc hulpav, ca un câine flămând pe fereastră. Când apare, mă liniștesc, parcă și pulsul se reglează, inima bate mai rar, se calmează, aerul din jur se liniștește. Joaca cu pisoii o atrage, o prinde, de multe ori uită de ceas, și șefa ei este destul de riguroasă cu programul. Când își dă seama, o ia la fugă și o urmăresc, furtună vie cum intră în clădire.

Sunt un bărbat rațional, am fost dintotdeauna, am știut mereu să pun frână anumitor sentimente nelalocul lor, știu să strunesc bucuriile, dar și să ascund durerea, știu să controlez nerăbdarea, dar acum, privind femeia-copil, mă simt și eu copil, iau parte la joaca ei, aproape că nu am astâmpăr privind-o așezată în genunchi în fața mârtanilor deja crescuți binișor, aproape că aș da fuga să mă joc, să alerg, să sar.

Voi pleca în concediu, am inima puțin strânsă că două săptămâni nu voi mai urmări femeia-copil. Sunt obosit, aș vrea să plec, să stau pe malul mării, să umblu prin munți, dar parcă aș vrea să anulez concediul. Doi ochi negri mă țin aici, dar știu în judecata mea, dreaptă, onestă, curată că trebuie să plec. La plecare, am privit-o adânc, am vrut să iau cu mine din privirea ei mirată, din nedumerirea ei, din parfumul de flori de primăvară.

Spune-ți părerea

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *